Tervehdykset Satakunnan ja Pirkanmaan digitukitiimeiltä!

DVV-viestikapula on kiertänyt vuoden alusta maakunnissa. Viimeisimpänä vuorossa ovat olleet Satakunta ja Pirkanmaa. Seuraavaksi vuorossa onkin Kymenlaakso!

 

Satakunta:

Satakunnast ja Satadigi-hanke!
Satakuntaliitto aloitti alueellisen digituen koordinaation tammikuussa 2020 ja tähän asti matka on ollut aikas hurja! Tiimimme ei ole kovin iso, mutta sen korvaa loistavat alueelliset digituen verkoston toimijamme, jotka ovat suuri voimavaramme digituen alueellisessa kehittämisessä. Tällä hetkellä olemme aloittamassa suunnittelun alueellisesti toteutettavaan digilaitteiden kierrätyskonseptia (Pohjois-Satakunta, Keski-Satakunta sekä Etelä-Satakunta).
Kovasti tehdään ja viedään asioita eteenpäin. Digitaalisuus on läsnä kaikkialla ja tarvetta digitukeen on selkeästi niin vanhoilla kuin nuorillakin. Maailma muuttuu ja on muuttunut kokonaisuutena, niin myös meillä Satakunnassa. On kuitenkin hienoa huomata, miten paljon innokkuutta sähköisen maailman opetteluun löytyy. Samoin löytyy kyllä myös vastentahtoisuutta sähköisyyteen siirtymiseen ja esimerkiksi Satakunnan ikääntyneissä löytyy vielä niitä, jotka mieluummin hoitaisivat pankkiasiansa kasvotusten pankkivirkailijan kanssa oman kylän pankissa muiden säilyneiden palvelujen keskellä. SataDigi pyrkii omalta osaltaan tarjoamaan kuhunkin kuntaan tahon / tahoja, jotka pystyvät auttamaan siirtymisessä digitaalisiin palveluihin. Tekemistä on paljon, mutta onneksi tekijöitäkin löytyy ja etsitään yhä lisää.
Tiesitkö tätä Satakunnasta?
Satakunnan maakunta sijaitsee Suomen länsirannikolla ja suurimmat maakunnan kaupungit ovat Pori ja Rauma. Satakunta on noin 217 000 asukkaallaan Suomen 19 maakunnas¬ta seitsemänneksi suurin. Maakunnan kansallinen asema on kuitenkin huomattavasti asukaslukuaan merkittävämpi. Satakunta on vahva osaamisintensiivisen teollisuuden ja kansainvälisen kaupan maakunta. Satakuntalaisia on noin 4 % väestöstä, mutta maa¬kunta tuottaa 6,9 % Suomen ulkomaankaupan arvosta. Teollisuuden viennin arvo on 2000-luvulla kasvanut keskimääräistä huomattavasti enemmän, samoin kuin teollisuuden investointien arvo 2010-luvulla. Jalostuksen (teollisuus, energiantuotanto ja rakentaminen) arvonlisäys asukasta kohden on maan maakunnista kolmanneksi korkein.
Satakunnasta voidaan puhua elintarvike- ja teollisuusmaakuntana. 140 000 hehtaaria peltopinta-alaa tarjoaa juureksille ja vihanneksille kasvutilaa. ¾ kotimaan jalostettavista vihanneksista tuotetaan Satakunnassa. Esimerkiksi herne on Satakunnassa jo kahden tunnin kuluttua korjaamisen jälkeen pakasteessa. Vitamiinit, väri ja maku säilyvät mainiosti. Lihatuotannossa maakunnan broilereiden ja sikojen määrä keikkuu Suomen kärkisijoilla. Maakuntakasvi tyrni kasvaa kalliosilla merenrannoilla ja siitä jalostetaan herkkuja mehuista marmeladiin. Maakunnan herkkuihin kuuluu kakko.
Ota myös seurantaan Facebook-sivumme
Digituki Satakunnassa
tai vieraile sivuillamme osoitteessa: https://satakunta.fi/…/aluekehittamisen…/digituki/
Terveisin Ulla & Joni
 
 
Pirkanmaa:
 
Tervehdys Pirkanmaan digitukihankkeesta!
Vaikka työskentelemmekin etänä, pidämme verkostossa aktiivisesti yhteyttä Teamsin välityksellä. Tammikuun loppupuolella olimme verkostolaisten kanssa koolla jälleen Howspace-työpajassa. Saamamme palautteen perusteella Howspace-etätyöpajaa on pidetty verkostolaisten mielestä helposti omaksuttavana tapana osallistua ja työskentelyn ääreen on päässyt paneutumaan nopeasti.
Digituen tilannekuvan muodostamisen avuksi järjestetään kevään aikana virtuaalinen kuntakierros, jossa haastatellaan edustajia jokaisesta Pirkanmaan 23 kunnasta. Haastateltavat ovat lähtökohtaisesti hyvinvointi- ja sivistysjohtajia sekä hyvinvointikoordinaattoreita. Tavoitteena on kerätä tietoa Pirkanmaan digituen tilannekuvaa varten ja samalla levittää tietoa digituesta. Koronapandemian hellitettyä on tarkoitus jalkautua kuntiin varsinaisen kuntakierroksen merkeissä.
Lisäksi verkostollamme on käynnissä kyselyitä, joiden avulla koostamme alueen tilannekuvaa. Tilannekuvaa ohjaa digituen kehittämistyötä Pirkanmaalla loppuvuoden aikana. Liity verkoston jäseneksi tämän linkin kautta https://www.lyyti.fi/questions/e6b7a5859a, niin sinäkin pääset osallistumaan!
Haastamme tällä postauksella kaikki digitukijat edelleen kehittämään omaa etänä annettavaa digitukea tai keräämään ohjeita ja materiaalia jaettavaksi omille sidosryhmille, jotta etätuen saaminen voisi olla entistä helpompaa. Näin ollen myös muut digituen parissa työskentelevät voivat saada ideoita omaan toimintaansa.
Pirkanmaan digitukihankkeella on verrattain iso tiimi kehittämässä digitukea maakunnassamme. Hankkeen ydintiimiin kuuluvat projektipäällikkö Markus Lappi, projektisuunnittelija Tatu Hirvelä, korkeakouluharjoittelija Päivi Kaski ja viestintäassistentti Heli Kaarre. Lisäksi hanketiimiimme kuuluvat Pirkanmaan liitolta Marja-Riitta Mattila-Nurmi, Kirsti Palokangas-Kivilinna, Jan Seppänen ja Marja Mölsä, Kelasta Anu Peuraniemi ja Taru Kaaja, PSHP:ltä Tarja Heino-Tolonen ja Mika Virtanen sekä Akaan kaupungilta Asko Mäkinen.
Hankkeen edetessä edistämme digituen saatavuuden tunnettuutta ja saavutettavuutta alueellamme. Olemme mukana myös valtakunnallisessa digituen verkostossa kehittämässä yhdessä digitukea.
Viestikapulan ojennamme Kymenlaakson digitukihankkeelle.

Mailia Group Oy

Pihatörmä 1 A 3. kerros
02240 Espoo


Laskutustiedot Mailia Group Oy

Mailia Group Oy
3204364-6
Verkkolaskuosoite: 003732043646
Operaattori: Maventa 003721291126

Laskutustiedot Mailia Oy

Mailia Oy
2738638-8
Verkkolaskuosoite: 003727386388
Operaattori: Maventa 003721291126

Laskutustiedot Benevan Oy

Benevan Oy
3208709-1
Verkkolaskuosoite: 003732087091
Operaattori: Maventa 003721291126

Laskutustiedot Mailia Palvelut Oy

Mailia Palvelut Oy
3331811-1
Verkkolaskuosoite: 003733318111
Operaattori Maventa: 003721291126

Laskutustiedot Mailia Pro Oy

Mailia Pro Oy
3307086-5
Verkkolaskuosoite: 003733070865
Operaattori: Maventa 003721291126

Copyright Malia Group Oy 2021 -. Oikeudet muutoksiin pidetään.